Tampereen Urheiluhierojakoulu siirtyy osaksi TAKKia. Tampereen Aikuiskoulutussäätiön ja Tampereen Urheiluhierojakoulu Oy:n välinen liiketoiminnan kauppakirja allekirjoitettiin 12.12.2023. Urheiluhierojakoulun toiminta jatkuu entisellään.

– Kauppa vahvistaa ja laajentaa TAKKin hyvinvointialan koulutusvalikoimaa, kertoo TAKKin rehtori Teppo Tapani.

Toiminta jatkuu entisellään ja opetustilat säilyvät Viinikassa.

– Vaihdos ei tuo muutoksia opiskelijoiden, henkilöstön ja asiakkaiden arkeen. Samaa korkeaa laatua ylläpidetään edelleen, lupaa Tapani.

Urheiluhierojakoulun perustaja ja rehtori Mikko Nurmi jää yrityskaupan yhteydessä eläkkeelle, mutta nykyiset opettajat Eliisa Vahtolammi, Jani Alanen, Hannu Kanerva ja Markus Kuusijoensuu jatkavat tehtävissään.

Tiivis urheiluseurayhteistyö jatkuu

Vuonna 1987 perustettu oppilaitos on tehnyt tiivistä yhteistyötä muun muassa urheiluseurojen kanssa.

– Ilves, Tappara, Rauman Lukko ja HPK sekä eri lajien olympia-, MM- ja SM-tason urheilijat, listaa Nurmi yhteistyötahoja.

– Oppilaat suorittavat osan käytännön työharjoitteluistaan urheilijoita hoitamalla ja saavat näin ajantasaista oppia ja kokemusta Suomen eturivin urheilijoiden lihashuollosta, urheilemisesta ja terveydestä. Lisäksi työharjoittelua tehdään koulun oppilasklinikalla, jossa hoidetaan eri-ikäisiä ja -kuntoisia asiakkaita.

Tampereen Urheiluhierojakoulu on pitkäaikainen yhteistyökumppani myös Varalan Urheiluopiston kanssa. Varalan toimitusjohtaja Riku Granat näkee muutoksessa mahdollisuuksia uudenlaiseen ja laajempaan yhteistyöhön.

– Uusia yhteistyön paikkoja voi löytyä esimerkiksi hierontapalveluista urheilijoille ja hyvinvointiasiakkaille. Hienoa saada TAKK vakaana ja isona toimijana mukaan liikunta- ja hyvinvointikenttään.

TAKKin uusi hyvinvoinnin koulutusala muodostuu kauneudenhoitoalasta, matkailu- ja ravitsemisalasta sekä hieronta-alasta.

– Alat täydentävät hyvin toisiaan ja tarjoavat mahdollisuuksia uudenlaisille, kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin huomioiville koulutuskokonaisuuksille. Kauppa antaa myös uudenlaisia mahdollisuuksia opiskelijahyvinvoinnin tukemiseen, kiittelee Teppo Tapani.

– Meiltä valmistuu eri alojen ammattiosaajia. Alasta riippumatta hyvinvointi ja työkyvyn vahvistaminen ovat tärkeitä yhteisiä teemoja, joita uuden koulutusalan myötä pystytään koulutussisällöissä vahvistamaan.