Hieronnan-, urheiluhieronnan- ja personal trainer -koulutuksen viikonloppuopinnot


Opinnot valmistavat hieronnan ammattitutkinnon suorittamiseen, koulutetun hierojan ammattiin, joka on toisen asteen tutkinto. Se rakentaa myös pohjan jatko-opinnoille ja antaa hakukelpoisuuden ammattikorkeakouluun mm. fysioterapeutin, osteopaatin, naprapaatin, sairaanhoitajan jne. opintoihin. Voit opiskella päätoimisesti tai sivutoimisesti kaikki hieronnan ja urheiluhieronnan sekä personal trainer opintojen kurssit viikonloppujen opintoina. Viikonloppujen välien etäopintojen kautta saatua osaamista vahvistetaan kontaktiopinnoissa.


Opetussuunnitelma

Opetussuunnitelma valmistaa suorittamaan hieronnan ammattitutkinnon 150 osaamispistettä (osp).


Tutkinnon pakolliset osatTutkinnon valinnaiset osatLisävalinnaiset tutkinnon osat

Koulutuksen aikana on mahdollista osallistua arkisin opiskelevan ryhmän mukana lisäkoulutuksiin, jolloin opiskellaan lisää 70osp:


Lue lisää opetussuunnitelmasta tästä


Aloita kurssi tutustumalla orientoiviin opintoihin 

Opinnot hierojakurssilla aloitetaan ennen ensimmäistä lähiviikonloppua opinnoilla Luusto yleisesti, Lihakset yleisesti ja Keskeiset termit hierojan työssä (latinaa), joihin voi tutustua ilmaiseksi niiden ollessa kaikille avoimia verkkoluentoja.


Kontaktiopinnot

Suurimmassa osasta kursseista yhdistetään etä- ja lähityöskentely, jolloin edistyminen teoreettisissa etäopinnoissa on edellytys lähityöskentelyyn osallistumiseen.

Esimerkiksi lihasten anatomian teoreettinen osaaminen on edellytys, jotta lihasten tutkiminen käytännössä ihmisestä on mahdollista ja että hieronnan kohdistaminen oikeaan lihakseen voisi toteutua.

Koulutukseen pyritään osallistumalla henkilökohtaiseen haastatteluun, jossa kartoitetaan opintojen edellytykset SORA-lainsäädännön kautta.


Ohjattu käytännön hierontaharjoittelu

1/3 -osan opintojen jälkeen alkaa ohjattu käytännön hierontaharjoittelu potilaiden kanssa, joka käsittää kuusi tehollista hierontatuntia viikossa erikseen sovittavan aikataulun mukaan koulun hierontaklinikan aukioloaikojen puitteissa. Yhteensä 220h.

Lisävalinnainen koulutus

Urheilijoiden hieronta suoritetaan urheilijan aikataulun ja harjoitusohjelman mukaan.

Lue myös Aikataulut, kustannukset ja opintotuki


Hieronnan ammattitutkinto ja ammattioikeuden lupa

Tutkintojen suoritukset järjestetään koulutuksen viimeisellä lukukaudella. Hieronnan ammattitutkinnon suorittaneelle Valvira myöntää hierojan ammattioikeuden luvan. Lupa oikeuttaa käyttämään koulutettu hieroja -nimikettä. Hieroja saa luvan myötä ALV-vapauden ja hänelle myönnetään potilasvakuutus.