Opinnot lyhyesti

Kurssi kestää kaksi lukuvuotta tammikuu – joulukuu. Opiskelu alkaa lähijaksolla 2.-5.1.2024 (klo 9-16), jonka jälkeen kaikki verkko-opinnot opiskellaan koulun opettajien ohjauksessa ja käytännön osaamisen edistyminen työnohjaajan ohjauksessa opiskelijan omalla kotipaikkakunnalla. Opinnot päättyvät näyttötutkintoon toisen lukuvuoden päätteeksi.

Ohjattua hieronnan käytännön harjoittelua suoritetaan sekä koulun opettajien että työnohjaajan ohjauksessa opiskelijan kotipaikkakunnalla.

Opiskelijalla on myös mahdollisuus osallistua lähiviikonloppuihin 12kk kestävän kurssin kanssa. Lähipäivät kalenterissa sivun alareunassa.

Opintojen aikaiset tulot

Molemmilla kursseillamme kannattaa toimia sivutoimisena kevytyrittäjänä, joka on helpoin tapa laskuttaa opintojen ajan hieronnat. Kevytyrittäjyyden voi aloittaa jo ensimmäisten opiskelukuukausien aikana.

Etäopintojen aikana suoritetaan työnohjaajan ohjauksessa opiskelijan kotipaikkakunnalla vähintään 240 hieronnan harjoittelutuntia erikseen annettavan ohjeen mukaan, josta opiskelija saa tuloja.

Opintotuki

Opintotuki on henkilökohtainen jonka vuoksi sen suuruus voi vaihdella. Tukea on ollut mahdollisuus saada opintojen ajaksi.

Opintotukea oppilaat ovat saaneet keskimäärin 270 euroa/kk, asumistukea 330 euroa/kk ja opintolainaa 650 euroa/kk. Tarkemmin saat tietoa Kelan asiakaspalvelusta.

Opintojen menot

Opintojen kustannukset katetaan omarahoituksella. Säännöllinen käytännön hieronnan harjoittelu työn ohjauksessa ja osaamisen edistyminen on edellytys opintojen jatkumiselle.

Opintojen omarahoitus

  • Omarahoituksen vaihtoehto 1
  • Itse maksettava 3500 € (sis. ALV 24%).
  • Valinnan jälkeen maksetaan kurssin varausmaksu 1500 euroa, loput 2000 euroa maksetaan joustavasti kuukausittain 400 euron tasaerin alkaen helmikuussa.
  • Maksu ei sisällä opintoihin liittyvää kirjallisuutta.
  • Omarahoituksen vaihtoehto 2
  • Itse maksettava 3300 € (sis. ALV 24%) valinnan jälkeen.

Työn ohjaajan kustannukset on opiskelijan ja ohjaajan välinen asia. Oppilaitos ei osallistu työnohjauksen kustannuksiin.

Opintojen toteutuminen

Kurssi 24 kk toteutuu 12 oppilaalla.