Opinnot lyhyesti

Kurssi kestää lukuvuoden tammikuu – joulukuu. Opiskelu alkaa lähijaksolla 2.-5.1.2024 (klo 9-16), jonka lisäksi opiskellaan 13 lähiviikonloppua lauantaisin ja sunnuntaisin klo 09:00-16:00. Lähipäivät kalenterissa sivun alareunassa. Opinnot päättyy näyttötutkintoon lukuvuoden päätteeksi.

Etäopiskelun aikana suositellaan oppilaitoksen oppimisympäristön opintojen opiskelua työnohjaajan ohjauksessa, joihin sisältyy verkko-luentoja myös käytännön osaamisen edistymiseksi.

Ohjattua hieronnan harjoittelua suoritetaan sekä koulun opettajien että työnohjaajan ohjauksessa 240 tehollista hierontatuntia. Työnohjaajan ohjauksessa suoritettavat käytännön hieronnat suoritetaan opiskelijan kotipaikkakunnalla.

Opintojen aikaiset tulot

Molemmilla kursseillamme kannattaa toimia sivutoimisena kevytyrittäjänä, joka on helpoin tapa laskuttaa opintojen ajan hieronnat kotona tehdyistä hoidoista. Kevytyrittäjyyden voi aloittaa jo ensimmäisten opiskelukuukausien aikana.

Voit tehdä keikkaluontoisesti hierontoja myös yrityksiä laskuttamalla. Sinun ei tarvitse perustaa yritystä, eikä miettiä yrittäjän vastuita.

Opintotuki

Opintotuki on henkilökohtainen jonka vuoksi sen suuruus voi vaihdella. Tukea on ollut mahdollisuus saada opintojen ajaksi. Opintotukea oppilaat ovat saaneet keskimäärin 270 euroa/kk, asumistukea 330 euroa/kk ja opintolainaa 650 euroa/kk. Tarkemmin saat tietoa Kelan asiakaspalvelusta.

Opintojen menot

Opintojen kustannukset katetaan omarahoituksella, jonka lisäksi suoritetaan 70 tehollista ohjattua hieronnan harjoittelutuntia koulun oppilasklinikalla, jolla korvataan työnohjauksen kustannukset koululla. Säännöllinen käytännön hieronnan harjoittelu koululla ja osaamisen edistyminen on edellytys opintojen jatkumiselle. Hieronnan harjoittelusta koululla ei makseta palkkaa.

Opintojen omarahoitus

  • Omarahoituksen vaihtoehto 1
  • Itse maksettava 3500 € (sis. ALV 24%).
  • Valinnan jälkeen maksetaan kurssin varausmaksu 1500 euroa, loput 2000 euroa maksetaan joustavasti kuukausittain 400 euron tasaerin alkaen helmikuussa.
  • Maksu ei sisällä opintoihin liittyvää kirjallisuutta.
  • Omarahoituksen vaihtoehto 2
  • Itse maksettava 3300 € (sis. ALV 24%) valinnan jälkeen.

Työn ohjaajan kustannukset on opiskelijan ja ohjaajan välinen asia. Oppilaitos ei osallistu työnohjauksen kustannuksiin.

Opintojen toteutuminen

Kurssi 12 kk toteutuu 20 oppilaalla